naslov_pakirani

Ukoliko želite ponijeti sa sobom okuse dalmatinskog podneblja i pripremljenih čajnih peciva odaberite neke od naših proizvoda iz pakiranoga programa. Neki od ovih proizvoda već desetljećima krase stolove naših domaćinstava te su njihove recepture u potpunosti zadržale okuse kakve pamtimo iz djetinjstva. Neki su s vremenom stekli kultne statuse poput Bobića ili Mandulata.

Čajna se peciva izrađuju od pšeničnoga brašna, biljne masti i drugih sastojaka te se dijele na kekse, vafel proizvode i biskvite. Razlikuju se po svome obliku koji ovisi o načinu obrade i sastavu tijesta te u svojstvima sirovina.

Kakvoća keksa ovisi o njegovu sastavu i osobinama brašna, a da bi bio ekstra kvalitete, on mora imati najmanje 16% masnoće, od čega udio mliječne masti mora iznositi barem 13,5%. Iz pakiranoga asortimana izdvajamo i Panettone, tradicionalni božićni kolač, spužvaste teksture, punjen grožđicama i kandiranim voćem, ali u to se tijesto mogu dodati i čokolade ili razne kreme.

Osim navedenih proizvoda, u pakiranome programu mogu se još naći i breskvice, kroštule, lindzeri, londoneri, rafioli i brojni drugi proizvodi.

Za naša „čajna“ peciva nije potreban čaj iako se njihovi okusi savršeno stapaju. U njima možete uživati u svako doba dana, a kako su lijepo i praktično pakirani za putovanja, možete ih ponijeti sa sobom te u njima uživati bilo gdje u svijetu.


BOBIĆI –  Bobići su slatki proizvod koji svoje korijene vuče iz Italije, a Bobis ih proizvodi od samoga osnutka, dakle već više od šest desetljeća. Ove bijele i tamne poslastice najčešće se peku i daruju u vrijeme Svih svetih.

 

 

 

 


MANDULAT – Mandulat je slastica koja se priprema od badema, šećera, meda i bjelanjaka te se poslužuje izrezan na prutiće. Njegova je posebnost u pjenastoj smjesi kuhanoj na pari uz neprestano miješanje te postepeno dodavanje meda i badema. Ova vruća smjesa potom se izlijeva na oblatne, pritisne i razreže na kockice ili prutiće.

 

 

 

 


KROŠTULE – za izradu kroštula veže se duga tradicija. Ovi hrskavi kolači dalmatinske i primorske kuhinje pripremaju se od brašna, jaja, šećera, vrhnja i alkohola (ruma, rakije ili vina). Tijesto se reže u trake, oblikuje po želji i prži u dubokom ulju. Kada su gotove, kroštule su toliko krhke da se jednostavno tope u ustima.

 

 

 

 


RAFIOLI – su čajno pecivo od prhkog tijesta s nadjevom od badema koji se nakon pečenja aromatiziraju likerom i šećerom, a imaju zanimljiv oblik polumjeseca.

 

 

 

 

 


LONDONERI – ovo popularno čajno pecivo izrađuje se u više slojeva i to od prhkog tijesta, premaza od marmelade i prekriva se kremom od tučenih bjelanjaka pomiješanom s bademima ili orasima. Londoneri su trajan kolač koji dugo zadržava svoju svježinu.

 

 

 

 


PANETTONE – je zapravo tradicionalni božićni kolač porijeklom iz Italije, te je on u suštini slatki kruh s grožđicama i kandiranim voćem.

 

 

 

 

 


ORAH KIFLIĆI – ova ukusna čajna peciva dolaze u brojnim različitim varijantama i različitim receptima, a tradicionalno se pripremaju u blagdansko doba.

 

 

 

 

 


BRESKVICE – jedan su od omiljenih čajnih proizvoda zbog svog zanimljivog i atraktivnog izgleda i boje. Nezaobilazan su detalj na svakom svatovskom tanjuru punom sitnih kolača, a mogu se naći i kao dio blagdanske ponude gdje se lijepo uklapaju u ugođaj i atmosferu svojom bojom.

 

 

 

 

 


ČAJNI DESERT – Ukoliko se ne možete odlučiti za samo jedan proizvod, te volite raznolikost okusa i šarenilo boja na desertnom tanjuru, „Čajni desert“ idealan je odabir. Riječ je o suhim čajnim keksima od kojih neki dolaze sa preljevom od čokolade ili su ispunjeni ukusnom marmeladom.