naslov_kolaci

Tradicija ispijanja kave u Hrvata zauzima posebno mjesto, jer je to vrijeme druženja, razgovora i izmjenjivanja priča. U pauzama od posla, učenja ili jednostavno za vrijeme odmora, ugodno je sjesti na sunce i okus kave zasladiti Bobisovim kremastim kolačima. U našem asortimanu nalazi se bogata paleta proizvoda različitih vrsta i veličina kao što su biskvitni kolači, voćni kolači ili želatinozni kolači koji iz rashlađenih vitrina mame svojim primamljivim kreativno dekoriranim izgledom.

Kolači se dijele na dva osnovna tipa koje odlikuje jednofazno i višefazno miješanje tijekom procesa proizvodnje uslijed čega postaju mekani i podatni te nepcima nude pravo zadovoljstvo tijekom kušanja. Pri pripremi ovih kolača, korišteni su osnovni sastojci poput brašna, praška za pecivo, jaja i raznovrsnih krema zasebno spravljenih za svaku vrstu. Dok je jednofazno miješanje tipično za izradu biskvitnih kolača, višefazno je miješanje potrebno kako bismo dobili visokokvalitetne, tzv. ekskluziv kolače. Ova se posebna izrada postiže mehanički, odnosno miješanjem velikom brzinom.

Hermetički zatvorene posude najbolje čuvaju svježinu i originalan izgled kremastih kolača, no ukoliko je riječ o kolačima koji nemaju mnogo kreme, posebice kreme s jajima, mogu se čuvati i u rashlađenim prostorima. Premaz od šlaga ili vrhnja ipak zahtijeva čuvanje proizvoda u hladnjaku.

Što god izaberete za sebe, zasigurno nećete pogriješiti jer Bobisovi kolači uvijek su svježe pripremljeni, a u svome okusu nose crte domaćih krema i mekih biskvitnih kora upotpunjenih čokoladom, omotanih šlagom ili se tope u rapsodiji okusa mediteranskog voća.


ORAH PITA – Tijesto za orah pitu priprema se bez šećera, što ga čini pomalo neobičnim, a ujedno ga čini zahtjevnijim za formiranje u posudi za pečenje. Prije pečenja između dva tijesta maže se gusti nadjev od oraha te se zatim peče na temperaturi od 180 stupnjeva i to 30 do 35 minuta.

 

 

 

 


KREMPITA SA ŠLAGOM – ovaj kremasti desertni kolač vrlo je sočan te mu je okus pomalo ublažen šlagom koji ipak ne dominira pri kušanju. Ovaj se kolač konzumira ohlađen, i narezan na kocke.
 

 

 

 

 


KREMPITA – jedan od najpopularnijih kremastih kolača uz kojega je vezana duga tradicija izrade. Lisnato tijesto podijeli se na dva dijela, stavi u kalup u kojem se peče tijesto, na njega se izlije vruća krema te poklopi sa drugom korom tijesta. Krempita se mora ohladiti  prije posluživanja i obilno posuti šećerom u prahu.
 

 

 

 


KREMŠNITA – Ovaj omiljeni proizvod ljubitelja kremastih kolača potrebno je pripremati na poseban način. Bjelanjak treba tući istovremeno dok se kuha žuta krema te moraju biti gotovi u isto vrijeme. Bijela se krema tada dodaje žutoj sok se istovremeno miješaju. Iako se mogu konzumirati tople, kremšnite su najbolje ohlađene sljedeći dan.
 

 

 

 


DUNAVSKI VAL – osvježavajuće kremasti desertni kolač kojega odlikuje sočnost sastoji se od lagane biskvitne kore i kremastog preljeva prelivenog čokoladom. Najbolje ga je konzumirati nakon što ga izvadimo iz hladnjaka i to sat  ili dva prije serviranja. Tada je najsočniji i najkremastiji.
 

 

 

 


EKLER – Kolač od mekanoga tijesta ispunjen ukusnom čokoladnom kremom i šlagom, a zatim preliven čokoladnim preljevom. Najbolji je za konzumiranje kada odstoji 24 sata u hladnjaku jer tek nakon toga sve njegove arome dođu do izražaja.
 

 

 

 

 


MEDITERAN – ovaj kolač složenije izrade mnogi nazivaju „kolačem svoga djetinjstva“. Iako je za njegovu pripremu potrebno izdvojiti više vremena, karamela kojom je prekriven čini ga jednim od najboljih kremastih proizvoda.
 

 

 

 

 


VOĆNA ŠNITA – idealan izbor za one koji požele osvježavajuć i lagan okus voćnog kolača sa šlagom.
 

 

 

 

 


VOĆNI ROLAT – Ova osvježavajuća rolata obiluje okusima raznoga voća upotpunjenog šlagom, a prema želji se može i preliti raznim glazurama.
 

 

 

 

 


TORTINA  – Ovaj kolač atraktivna i zanimljiva izgleda opravdava svoju privlačnost istim takvim okusom. Presvučen je orahom i preliven svijetlom glazurom.
 

 

 

 

 


TIRAMISU – ovaj je tradicionalni, popularni kolač čest izbor domaćica jer je jednostavan za pripremu, a ukusan je i osvježava te zbog svoga okusa odlično prati uživanje u ispijanju kave.
 

 

 

 

 


1001 LISTIĆ – Ovaj sočni kolač vrlo je popularan na rođendanskim zabavama. Njegov zanimljiv naziv „1001 listić“ dolazi od velikog broja lisnatih listića koje ovaj kremasti kolač sadrži.
 

 

 

 

 


CAPPUCCINO KOLAČekskluziv kolač lijepog izgleda i okusa koji se sastoji od više vrsta biskvita i ukusne kreme.
 

 

 

 

 


SCHWARZWALD KOCKA – ova klasična i dobro poznata kombinacija biskvita, čokolade i višanja vrlo je popularna i u svijetu, a Bobis je donosi u sebi svojstvenoj recepturi koja je nešto podatnija i mekša.
 

 

 

 

 


FIGARO – Za ovaj naizgled jednostavan kolač potrebno je izdvojiti vrijeme i posvetiti mu posebnu pažnju jer je njegova izrada složenija no što se to možda čini. Posebnu pažnju treba obratiti na kuhanje file i karamele jer se obje kuhaju i isto vrijeme i pritom ih treba pažljivo miješati. Oblatne se odlično stapaju s ovom gustom kremom i rezultiraju izvrsnim okusom.
 

 

 

 


MAĐARICA – Ovaj kolač s razlogom nosi naziv „Mađarica“ jer je svojstven sjevernijim krajevima naše zemlje, ali je također popularan i među Dalmatincima. Odlikuje ga izrada tankih biskvitnih kora i ukusne čokoladne kreme.
 

 

 

 

 


CROSTATA – ovu tradicionalno talijanska pita krasi izuzetan okus prhkog tijesta s ukusnom kremom od sira.
 

 

 

 

 


CROSTATA S VIŠNJOM – ova izvrsna talijanska pita u ovoj je varijanti dopunjena sočnom višnjom u kremi od sira.