naslov_kruh

Svaka zemlja koja leži na obalama Mediterana nosi u sebi duboko ukorijenjenu tradiciju jela sa šugom, buzara i pašticada, a takvim je  jelima poseban dodatak neizostavno kruh. I to ne bilo kakav. Svako jelo traži svoju vrstu kruha, a Bobis to zna i u svojoj ponudi ima vrste kruha koje se razlikuju po obliku, masi, izgledu, mekoći, boji i okusu.

Izradi kruha pristupamo na poseban način, s mnogo pažnje, u njega ulažemo dosta vremena i pristajemo samo na najbolje.

Ovi proizvodi od raznih vrsta žitarica u svojoj su osnovi brašno, kvasac, sol i voda. Kruh, kao najvažniji pekarski proizvod sadrži mali udio masti, puno ugljikohidrata i vlakana, ali i minerala i vitamina čime zauzima važno mjesto u zdravoj i pravilnoj prehrani. Iz svoje bismo ponude posebno izdvojili paletu proizvoda „Didov kruv“ koja se temelji na starim, rustikalnim recepturama,  a čitava se paleta (Didovo zrno, Didova peka, Didova pogača, Bakina pogača) ističe svojim izgledom i okusom.


„Didov kruv“ vrhunske je kvalitete te se izrađuje ručno; iz tog je razloga potrebno dobro poznavati njegove sastojke, biti uz tijesto i pokloniti mu svoje vrijeme od početka do kraja njegove izrade. Pazi se na svaki detalj, baš onako kako su taj posao radili „naši stari“; jer ako su vani visoke temperature, tijesto i kvasac mijese se s hladnijom vodom, a ako su temperature niske, onda se zamijese toplije tijesto i kvasac. Ovo je tradicionalan način pečenja zbog čega „Didov kruv“ ima posebnu čar okusa dok je ova paleta proizvoda zaštićena žigom te se proizvodi samo u Bobisovim pekarnicama.

 

 


Iz ponude bismo također izdvojili francuski baguette, jednom od najpoznatijih simbola Pariza i francuske kulture koji se razlikuje po dužini i šarmantnoj hrskavosti korice. Ističe se izgledom zbog svog specifičnog oblika i duljine 65 cm te promjera 5-6 cm. Njegovoj izradi pažljivo pristupamo jer je pri njegovu pečenju bitna para koju je potrebno stvoriti dok se kruh peče. U suradnji s našim francuskim pekarom, ponosno možemo reći da smo pri njegovoj izradi kvalitetom i okusom stali rame uz rame francuskim virtuozima pekarstva.

 

 

 


KUKURUZNI BAGUETTE – Za sve ljubitelje kukuruznoga kruha koji ne mogu odoljeti jedinstvenom obliku francuskoga baguettea, pripremili smo ovaj tanki kruh hrskave korice te zlatnoga odsjaja spravljenog od mješavine kukuruznog i pšeničnog brašna.

 

 

 

 


Predstavljamo vam kukuruzni kruh, upravo onakav o kakvome su nam pričale naše bake koje su uz njega odrastale i pamtile recepte svojih majki kako bi ih i same prenijele nekim novim generacijama. Naše bake pamte punoću okusa kukuruznoga kruha, toploga nakon pečenja, a mi smo pripremili upravo takav spoj tradicionalnoga okusa kukuruznoga kruha i pšeničnoga brašna. Kušajte ga toplog, friškog nakon pečenja uz malo masla koje se topi na kruhu i uživajte u ovom izvrsnom okusu.

 

 

 


DIDOVO ZRNO – Ovaj pšenični miješani kruh bogata okusa izvrsno prati svaki obrok jer ne dominira nad jelima te je savršen odabir za svaki stol. Odlikuje ga zlatna, hrskava korica,  a njegova priprema prati stare tradicionalne recepture sačuvane u bilježnicama nekih davnih dalmatinskih generacija.

 

 

 

 


Didov mali kruv predstavlja vrhunsku kvalitetu čitave palete ovakvih proizvoda. Baš kao i kod “Didova kruva”, posebna se pozornost pridaje tijestu i njegovoj izradi kao i njegovom tradicionalnom načinu pečenja. Za ovaj se kruh koristi isto tijesto kao i za “Didov kruv”, ali je mjerom nešto manji.

 

 

 

 


Pogače vuku svoje korijene iz nekih davnih vremena kada su se pekle na žeravici ispod peke otkud potječe i njihov tradicionalni okrugli oblik. Naša je Didova pogača još jedan proizvod iz palete domaćih pekarskih umijeća. Meka je i lijepo formirana te izvrsno prati bilo koji obrok.

 

 

 

 


Poznato je da različite vrste sjemenki povoljno djeluju na naš organizam i zdravlje jer štite srce i krvožilni sustav te pomažu probavi. Upravo zato naš baguette s četiri vrste sjemenki predstavlja jedan od najzdravijih krušnih proizvoda koje možete naći na našim policama. Ovaj pšenični miješani kruh sadrži sjemenke poput lana, suncokreta i zobi koje zajedno čine savršeni spoj okusa i mirisa.