naslov_onama

Od svoga osnutka 1949. godine pa do danas, ova je pekarsko-slastičarska kuća postala sinonim za tradiciju, kvalitetu, slatke delicije i mjesto na kojem počinjete dan uz mirise svježe ispečenoga kruha ili kakvih drugih pekarskih proizvoda. Split je rastao, razvijao se, mijenjali su se trendovi, odgajale se generacije, ali ono što je svima zajedničko jest da su u sjećanja Dalmatinaca utkane brojne uspomene vezane za Bobis i njegove delicije.

Put od izrade; pečenja ili zamjesa, do vašeg stola isprepleten je pomnom obradom i pažljivo biranim sastojcima umiješanim po starim recepturama naših baka i djedova. Prateći razvoj moderne tehnologije, ulagali smo u nova postrojenja u proizvodnji, pažljivo pritom čuvajući  duh drevnoga Splita u našim proizvodima te okuse i mirise koje pamtimo iz ranih dana našega djetinjstva. Naša je misija očuvati gušte domaće tradicije uz konstantno ulaganje kako u nove tehnologije tako i u najviše standarde proizvodnje.

Zajedno smo unaprijedili našu proizvodnju te su okusi baguettea, croissanta i „Didova kruva“ bolji no ikad.

Ponosni smo što smo postali i nezaobilazna turistička postaja ovoga grada te strani gosti naše proizvode kupuju kao suvenire i odnose diljem svijeta kako bi se i kod kuće prisjetili naših slastičarskih delikatesa, ali i podijelili okuse Dalmacije sa svojim najbližima.

Mijenjalo se štošta oko nas, ali gušti domaće tradicije ostali su isprepleteni s imenom ovoga brenda koje s razlogom danas možemo nazvati kultnim.

Ponosni smo što smo već više od pola stoljeća s Vama! Hvala Vam na tome!

Dalmatinci su veliki gurmani i znaju prepoznati kvalitetu te je jasno zašto već desetljećima biraju „Bobis“. Upravo je ta kvaliteta plod dugogodišnjeg iskustva i tradicije.

Kako bismo to postigli, morali smo unijeti neke izmjene, jer najvažniji su kvasac i zamjes. A prvo što smo promijenili, bio je kvasac koji mora biti prirodan i zato ga sami spravljamo, a to iziskuje više vremena. Pekar mora biti u stalnom kontaktu s tijestom, biti s njim pažljiv i nježan, dati mu ljubav. Jer kruh je kao osoba: treba mu vremena da se razvije, sazrije i izraste.

Kruh treba uz jelo tretirati kao vino: prilagođeno vrsti hrane. Uz neka jela izvrsno ide bijeli kruh, dok druga suptilno prati baguette, a ima jela kojima okus upotpunjava naša novodizajnirana, a ipak arhaična „Didova pogača“ koja pjeva o nekim davnim vremenima kada su naši stari pogače takvih okusa lomili rukama za marendu.

Što god Vaš izbor bio, sigurno nećete pogriješiti jer mi se brinemo da „Bobisove“ police krase samo svjež kruh vrhunske kvalitete spravljen po starim tradicionalnim recepturama.

E pa, bon appétit!