Vjenčanja

BOBIS

Torte je moguće izabrati iz kataloga naše pripremljene stalne ponude ili pak naručiti njezinu izradu u skladu sa vašim željama, a naš je zadatak te želje i ispuniti.

 

O Bobisu #3

Od svoga osnutka 1949. godine pa do danas, ova je pekarsko-slastičarska kuća postala sinonim za tradiciju, kvalitetu, slatke delicije i mjesto na kojem počinjete dan uz mirise svježe ispečenoga kruha ili kakvih drugih pekarskih proizvoda. Split je rastao, razvijao se, mijenjali su se trendovi, odgajale se generacije, ali ono što je svima zajedničko jest da su u sjećanja Dalmatinaca utkane brojne uspomene vezane za Bobis i njegove delicije.
Bobis_krug_CRNO

Put od izrade; pečenja ili zamjesa, do vašeg stola isprepleten je pomnom obradom i pažljivo biranim sastojcima umiješanim po starim recepturama naših baka i djedova. Prateći razvoj moderne tehnologije, ulagali smo u nova postrojenja u proizvodnji, pažljivo pritom čuvajući duh drevnoga Splita u našim proizvodima te okuse i mirise koje pamtimo iz ranih dana našega djetinjstva. Naša je misija očuvati gušte domaće tradicije uz konstantno ulaganje kako u nove tehnologije tako i u najviše standarde proizvodnje.

Zajedno smo unaprijedili našu proizvodnju te su okusi baguettea, croissanta i „Didova kruva“ bolji no ikad.

Ponosni smo što smo postali i nezaobilazna turistička postaja ovoga grada te strani gosti naše proizvode kupuju kao suvenire i odnose diljem svijeta kako bi se i kod kuće prisjetili naših slastičarskih delikatesa, ali i podijelili okuse Dalmacije sa svojim najbližima.

Mijenjalo se štošta oko nas, ali gušti domaće tradicije ostali su isprepleteni s imenom ovoga brenda koje s razlogom danas možemo nazvati kultnim.

Ponosni smo što smo već više od pola stoljeća s Vama!

Hvala Vam na tome!

 1. Bobis 1949.

  Priča o „Bobisu“ započinje davne 1949. godine kada su otvorena vrata prve radnje na splitskoj Pjaci u Šubićevoj ulici.

 2. Prva čokoladna krafna

  Krafna prelivena čokoladom pojavila se u ``Bobisu`` 1962. godine, kada je kupljen prvi stroj za topljenje čokolade, i to je bila prva čokoladna krafna u Splitu! Još danas, čokoladne krafne ``Bobis`` su izvorni recept koji se koristi već više od 60 godina a i dalje su jedan od najtraženijih proizvoda u pekari.

 3. Trenutak ponosa

  1981. Bobis je izradio posebnu tortu za proslavu 70. rođendana splitskog Hajduka - tortu koja je bila simbol Hajdukove tradicije, ponosa i uspjeha. 1981. godina je bila trenutak u povijesti koji nas je ispunio ponosom i radošću.

 4. Amorella - simbol uspijeha

  1988. godine u povodu porinuća broda Amorella izgrađenog u poduzeću Brodosplit za finsko poduzeće Viking Line, Bobis je imao čast izraditi tortu kao simbolu uspijeha splitske kompanije Borodsplit.

 5. Bobis danas

  Mijenjaju se generacije za generacijom, ali Bobis ostaje uvijek isti, pojam kvalitete i domaćeg okusa. Ljubav i tradicija koja život čini slađim preko 70 godina.

o tradiciji

BOBIS

'Okusi djetinjstva, krafne, ekleri, bobići i Sveti Duje od krokanta. Najlipši poklon iz Splita. Bobis in my heart'...
Severina
Krafna prelivena čokoladom pojavila se u "Bobisu" 1962. godine, kada je kupljen prvi stroj za topljenje čokolade, i to je bila prva čokoladna krafna u Splitu! Generacije djece, studenata, odraslih uživale su u ovoj slastici. Polako uzimajući griz po griz do slasne sredine ispunjene šlagom. A još kada se nakon toga zadovoljno obližu prsti... Kud ćeš bolje!
Jutarnji list
Vratit će nas u jedan trenutak kada smo bili sigurni i guštali u životu....
Slobodna Dalmacija