Vjenčanja

BOBIS

Torte je moguće izabrati iz kataloga naše pripremljene stalne ponude ili pak naručiti njezinu izradu u skladu sa vašim željama, a naš je zadatak te želje i ispuniti.

 

Lisnati program

Teško je zamisliti marendu ili kakvu kratku pauzu koja nije popraćena lisnatim proizvodom poput nadjevenog peciva ili bureka.

 

Ipak, najpoznatije je pecivo francuski croissant koji sa zadovoljstvom izdvajamo iz naše ponude kao proizvod kojem je posvećena posebna pažnja pri izradi. Naime, ova pariška poslastica datira još iz 19. stoljeća kada se spominje kao vrsta “orijentalnog peciva” jer izgledom podsjeća na polumjesec, jedan od simbola Orijenta. Prema nekim zapisima, croissant je zapravo pripreman prema nešto drugačijem receptu ranije u Beču, ali upravo su Francuzi zaslužni za njegov današnji okus i izgled te su ga generacijama usavršavali i doveli do oblika i okusa kojega vam donosimo danas.

 

I ostala lisnata peciva iz naše ponude proizvodi su od lisnatog kvasnog ili beskvasnog tijesta upotpunjenih raznovrsnim nadjevima poput sira, jabuka, višanja, oraha ili džema.

 

Proces proizvodnje lisnatog programa složen je i prolazi kroz nekoliko faza. Na početku je potrebno pripremiti sirovine i masnoću, odnosno margarin, a zatim se posebna pažnja pridaje zamjesu kao jednom od najvažnijih dijelova ovoga procesa.

 

Slijede laminiranje i preklapanje tijesta, završno oblikovanje, fermentacija i konačno – pečenje. Nerijetko naš lisnati program bude poslužen još topao nakon pečenja, a vi mu ne pokušavajte odoljeti. Prepustite se hrskavim koricama tijesta s vašim omiljenim okusom nadjeva i uljepšajte minute svoga dana.